WineNews: Paharele mari ii determina pe oameni sa bea mai mult

In cadrul acestei rubrici va prezentam o selectie a celor mai interesante stiri despre vin, materiale publicate atat de catre cele mai importante reviste de profil din lume, cat si de catre unele dintre cele mai prestigioase publicatii cu caracter generalist.

pahare mariDecanter: Paharele mai mari ii determina pe oameni sa bea mai mult

Consumarea vinului in pahare de dimensiuni mari ii determina pe consumatori sa bea mai mult, afirma un studiu realizat de catre Universitatea din Cambridge, citat de publicatia Decanter. Conform rezultatelor studiului, paharele de dimensiuni mari ii determina pe oameni sa bea mai repede, in concluzie, sa bea mai mult. Pentru a-si demonstra teoria, oamenii de stiinta au studiat comportamentul consumatorilor unui pub din Cambridge, unde, in mod normal se serveau doua cantitati diferite de vin, de 125 ml si 175 ml, in pahare cu o capacitate de 300 ml. Pentru acest studiu, s-au mai folosit inca doua dimensiuni de pahare, de 370 ml si de 250 ml. Timp de 16 saptamani, cat a durat studiul, s-a observat ca cei care au consumat vinul in paharele mai mari, au baut cu 10% mai mult vin decat cei care au baut din paharele de 250ml si 300 ml.

“Am observat ca odata cu cresterea dimensiunii paharului, fara cresterea cantitatii de vin, ii determina pe oameni sa bea mai mult. Nu este clar de ce, insa un motiv este acela ca paharele mai mari schimba perceptia legata de cantitatea de vin, determinandu-ne sa bem mai repede si sa comandam mai mult”, a declarat doctor Rachel Pechey, reprezentantul echipei de cercetatori.

Detalii despre acest studiu, aici:
http://www.decanter.com/wine-news/large-wine-glasses-make-people-drink-study

champagne-rich-sliderThe Drinks Business: Veuve Clicquot lanseaza o “sampanie pentru cocktail”

Celebrul producator de vinuri din Champagne, Veuve Clicquot, a lansat la inceputul saptamanii un spumant rose, recomandat de catre producator ca baza pentru cocktail-uri, anunta The Drinks Business.

Numit Rich Rose Champagne, spumantul a fost lansat in cadrul unui eveniment festiv, in cadrul caruia a fost servit intr-un pahar de cocktail, in locul unui pahar flute, cu gheata si cu fructe padure. Pentru a ajuta barmanii si clientii, Veuve Clicquot a realizat si o lista de viitori parteneri pentru aceasta sampanie, printre acestia aflandu-se lamaia verde, ananasul, ghimbirul sau ceaiul Earl Grey. Prima sampanie rose a acestei case, Madame Clicquot, a fost realizata in 1818. Din respect pentru traditie si pentru a demonstra ca demersul lor este unul serios, reprezentantii Veuve Clicquot au creat Rich Rose Champagne urmand reteta cupajului initial: 45% Pinot Noir, 40% Meunier si 15% Chardonnay.

Mai multe detalii, aici:
www.thedrinksbusiness.com/2016/06/veuve-launches-rich-rose-cocktail-champagne/

chateau perenneDecanter: Un nou chateau bordelez intra in proprietatea lui Jack Ma

Miliardarul chinez Jack Ma si-a mai trecut un chateau bordelez in portofoliu, dupa ce, luna trecuta, a platit 16 milioane de euro pentru a intra in proprietatea Chateau Perenne, un domeniu de 64 de hectare, anunta Decanter.com. Ma, a doua cea mai bogata persoana din China si fondatorul magazinului online Alibaba, este la a doua afacere de acest tip, dupa ce la inceputul acestui an a cumparat Chateau de Sours.

Fostul proprietar al Chateau Perenne, Bernard Megrez, a anuntat in cursul acestui an ca doreste sa vanda cele 13 domenii bordeleze pe care le detine, proprietati neclasificate, dupa ce a cumparat alte patru domenii clasificate: Pape Clement, Clos Haut-Peyraguey, Fombrauge si La Tour Carnet. Chateau Perenne este domeniul in cadrul caruia actorul Gerard Depardieu si-a produs propriul vin Confiance. In afara de cele 64 de hectare de vita de vie, Ma a intrat in proprietatea si a unui castel din secolul al XIX-lea. Tranzactia nu s-a realizat in numele lui Jack Ma, ci s-a facut prin Chateau de Sours.

Potrivit revistei Forbes, averea lui Jack Ma a fost estimata la 21.5 miliarde de dolari americani.

Mai multe detalii despre aceasta tranzactie, aici:
http://www.decanter.com/wine-news/jack-ma-buys-chateau-perenne

Wine Spectator: Consumul moderat de vin poate ajuta bolnavii de Alzheimer

Efectele benefice ale consumului moderat de vin au facut subiectul a nenumarate studii medicale si multor articole stiintifice, in ultimii ani. Un astfel de articol, publicat la inceputul lunii iunie  in revista Neurology si preluat de catre publicatia americana Wine Spectator, afirma ca rata mortalitatii in randul bolnavilor de Alzheimer care consuma vin moderat este mult mai scazut comparativ cu bolnavii abstinenti. Studiile care au stat la baza acestui articol au fost realizate de catre departamentul de Sanatate Publica din cadrul Universitatii din Copenhaga. Pentru acest studiu, desfasurat pe parcursul a 36 de luni, cercetatorii danezi au prelucrat datele bolnavilor de Alzheimer care au raspuns unui sondaj de opinie. Pacientii au fost impartit in trei categorii: prima, a persoanelor abstinente, a doua, a persoanelor care au consumat pana in 100 ml de vin pe zi si a treia, categorie in care se afla persoanele care consuma intre 175 si 200 de ml de vin pe zi. Dupa cele 36 de luni, s-a observat ca rata mortalitatii in cadrul celei de-a treia categorie de consumatori este mult mai mica. Cercetatorii au mai declarat ca datele privind influenta vinului asupra bolii Alzheimer nu sunt destul de concludente, deoarece studiul a fost desfasurat pe 321 de persoane.

Articolul pe larg poate fi citit la adresa de mai jos:
http://www.winespectator.com/webfeature/show/id/Moderate-Wine-Consumption-May-Help-Alzheimer-Patients

tineri vinHarpers.co.uk: Generatia Millenium are apetit pentru vinurile de clima rece

Odata cu impingerea regiunilor viticole spre nord, odata cu schimbarile climaterice, se produce si o schimbare a tipului de consumator si a tiurilor de vinuri pe care le consuma. Acest subiect a fost dezbatut pe larg in cadrul Simpozionului International al Vinurilor de Clima Rece, desfasurat la Brighton, Marea Britanie, la inceputul acestei luni. Potrivit specialistilor prezenti la aceasta conferinta, citati de catre revista britanica Harpers.co.uk, incalzirea globala ofera posibilitatea aparitiei de noi regiuni viticole, acestea transformandu-se in noi oportunitati comerciale care se adreseaza in special exponentilor generatiei Millenium (tineri sub varsta de 35 de ani). “Din 1950 pana in prezent, clima s-a schimbat cu un grad Celsius, astfel ca noile regiuni viticole au o temperatura medie intre 13 si 15 grade Celsius intre aprilie si octombrie, perioada de vegetatie”, a declarat profesorul Hans Schultz, de la Universitatea din Geisenheim, in cadrul simpozionului. Acesta a mai adaugat ca incalzirea globala deschide o noua abordare in privinta consumului, definita chiar de catre consumatori, de catre generatia Millenium, care doreste sa arate ca alegerile facute reflecta un un simt al independentei si al descoperirii.

Richard Halstead, seful de operatiuni al companiei de statistica si cercetare in domeniul vinului Wine Inteligence, a precizat ca tinerii sub 35 de ani consuma diferit comparativ cu publicul in varsta, indiferent ca este din Statele Unite, China sau Europa. Halstead a mai afirmat ca termenii cheie care definesc aceasta generatie de consumatori sunt “instant”, “aprofundare”, “devotament” si “particular”, “toate mergand catre aceeasi dorinta a fascinatiei descoperirii pe care o are publicul tanar”.

Detalii despre noua generatie de consumatori si vinurile de clima rece, aici:
http://www.harpers.co.uk/news/iccws-millennials-have-a-thirst-for-cool-climate-wines/536986.article

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 484.962 hits
%d blogeri au apreciat asta: