Calatorie in lumea vinului premium dobrogean la Journey Pub

colaj journeyCu ce iti poti umple seara, dupa serviciu, in plina saptamana, intr-un Bucuresti canicular?! Poti alege o terasa, un parc, o piscina, racoarea aerului conditionat de acasa etc. Ei bine, cei peste 60 de invitati ai pub-ului Journey au ales ca seara de miercuri, 20 iulie, sa si-o petreaca alaturi de M1.Crama Atelier, pentru a face o calatorie senzoriala si imaginara in regiunea in care se nasc vinurile “cramei mici, din crama mare”. Evenimentul a facut parte dintr-o serie pe care cei de la Journey Pub au dezvoltat-o in aceasta vara si cu ajutorul careia isi doresc sa isi aduca clientii mai aproape de lumea vinului si totodata sa le ofere acestora cat mai multe informatii despre acest domeniu.

Pentru a face “calatoria” mai placuta si informatiile mai usor de retinut, am adus in fata invitatilor Journey Pub trei dintre vinurile realizate in “atelierul lui Razvan Macici”: Sable Noble Alb 2015, cupaj Chardonnay si Sauvignon Blanc (50%-50%), probabil aflat la prima sa prezentare oficiala in fata unui public mai numeros, Leat 6500 Chardonnay 2013, exemplul perfect de vin alb realizat pentru a avea o evolutie impecabila in timp, si Amprenta Muscat Ottonel 2015, vin dulce aflat in aceeasi situatie ca Sable Noble Alb, care a incheiat cu eleganta degustarea vinurilor M1. Fiecare dintre vinurile prezentare a primit si cate doua asocieri gastronomice din meniul Journey Pub, astfel ca doritorii s-au putut bucura de o experienta completa mancare-vin.

IMGP9127In afara de detaliile legate de modul de productie a vinurilor, cei prezenti au putut afla povestea Cramei Atelier, detalii despre filosofia fiecarei colectii in parte, dar si informatii despre terroir-ul de Murfatlar. Deoarece fiecare eveniment de vin de la Journey Pub are o tematica aparte, de data aceasta discutia a ajuns la capitolul “Ce este vinificatorul si care este rolul acestuia intr-o crama?”, informatiile fiind sustinute de exemple din activitatea lui Razvan Macici, enologul-consultant al cramei Atelier. Si pentru ca ne-am aflat la Journey Pub, loc care are ca tema calatoriile si turismul de orice fel, nu puteam sa nu aducem in discutie principalele atractii turistice pe care le are Murfatlarul – in afara de Litoralul Marii Negre, plecand de la Muzeul Viei si Vinului si situl arheologic rupestru, pana la rezervatia naturala Fantanita, cariera si lacul de calcar.

Pentru a ilustra si mai bine atmosfera de la Journey Pub, publicam mai jos si o galerie de fotografii realizate in cadrul degustarii M1.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: