Graficul aromelor M1

grafic vinuriIncepand cu aceasta vara, Crama Atelier vine cu un plus de informatie, util atat pentru pasionatii de vinuri dornici de informatie, cat si pentru consumatorii mai putin familiarizati cu termenii enologici, propunand pentru fisele tehnice ale vinurilor M1 un grafic aromatico-structural.

Inca de la primele vinuri lansate pe piata sub semnatura M1.Crama Atelier, “crama mica de la malul marii” a pus la dispozitie pasionatilor de vinuri informatii despre creatiile realizate Razvan Macici la Murfatlar. Cu o grafica moderna, fisele tehnice ale vinurilor M1, disponibile atat ca print, cat si in format digital, ofera informatii foarte interesante si utile despre conditiile meteorologice ale anului de recolta, detalii despre locul din care provin strugurii din care este produs vinul, informatii despre modul de vinificare, propuneri de asocieri gastronomice dar si indicatii legate de modul de pastrare si servire a vinului.

Noutatea pe care fisele M1.Crama Atelier o propun este un grafic aromatico-structural, care poate transmite in cel mai simplu mod informatii despre principalele arome ale vinului, despre structura sa si chiar despre modul in care a fost vinificat. Metoda de reprezentare grafica a aromelor si structurii vinurilor Cramei Atelier a fost astfel realizata incat sa fie foarte intuitiva, usor de citit, chiar si de catre persoanele care nu s-au mai intalnit cu termenii de specialitate.

Graficul aromatico-structural al vinurilor M1.Crama Atelier prezinta 10 dintre parametrii caracteristici ai fiecarui vin in parte – tipuri de arome, tipuri de gusturi, cantitate de zahar rezidual, prezenta a lemnului etc.-, fiecare caracteristica in parte fiind reprezentata pe o scara de la 1 la 5, in functie de intensitatea sau prezenta ei in perceptia totala, unde 1 inseamna slab iar 5, dominant.

Acest grafic poate fi de mare ajutor in selectia sau alegerea unuia dintre vinurile Cramei Atelier, deoarece este intuitiv si prietenos. De exemplu, vinul Arezan Cramposie 2015 este reprezentat in graficul aromatico-structural in felul urmator: condimente – 1, dulceata – 1, alcool – 2, mineralitate – 4, ierbos – 4, floral – 3, fructe exotice – 2, citrice – 4, aciditate – 3 si corp – 2. Ceea ce poate fi citit in felul urmator: “Un vin sec, cu mineralitate si arome ierboase foarte prezente, arome florale si de fructe exotice medii, senzatii citrice aproape dominante, aciditate peste medie si corpolenta moderata”.

Graficul a fost realizat pe baza degustarilor realizate de catre echipa de vinificatori a Cramei Atelier, in stabilirea parametrilor tinandu-se cont de caracteristicile de soi, dar si de modul de vinificare a fiecarui vin in parte.

Pana in acest moment, patru dintre vinurile M1.Crama Atelier, Sable Noble Alb 2015, Arezan Cramposie 2015, Charme de la Mer Traminer 2015 si Amprenta Muscat Ottonel 2015, au fost reprezentate astfel, fisele de degustare ale acestora putand fi consultate in galeria de mai jos sau pe site-ul oficial al cramei.

3 replies »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: