WineNews: Consumatorii tineri vor branduri care sa se potriveasca stilului lor de viata

In cadrul acestei rubrici va prezentam o selectie a celor mai interesante stiri despre vin, materiale publicate atat de catre cele mai importante reviste de profil din lume, cat si de catre unele dintre cele mai prestigioase publicatii cu caracter generalist.

vinuri-telefoaneIWSR: Consumatorii tineri vor branduri care sa se potriveasca stilului lor de viata

La nivel global, consumatorii tineri doresc sa experimenteze, tin la confortul lor si aleg branduri care se potrivesc stilului lor de viata. Acestea sunt doar cateva dintre concluziile studiului “Global Trends Report 2016”, realizat de International Wine and Spirit Research, una dintre cele mai importante companii de statistica si cercetare din domeniul vinului la nivel global. Poate cel mai asteptat raport privind piata vinului si al bauturilor spirtoase, “Global Trends Report 2016” a fost realizat in urma analizarii pietei vinului din 118 tari de catre specialistii IWSR. Acestia au incercat sa identifice trendurile de consum, la nivel individual, cat si colectiv, asa incat sa poata prezenta niste concluzii, care sa ajute la remodelarea pietei globale de vinuri si bauturi alcoolice.

Conform raportului IWSR, unul dintre trendurile globale resimtite este dezvoltarea segmentului premium, in ultimul timp piata asistand la o “explozie” de marci premium, “produse artizanale, cu o poveste in spate”, indiferent ca este vorba de vinuri sau bauturi spirtoase. De asemenea, specialistii IWSR au mai remarcat ca in ultimul an diferentele dintre categoriile de produse s-au redus, exemplul dat de acestia fiind cocktail-urile pe baza de vin, “speers” (amestecuri de bere cu alte bauturi alcoolice) sau “spiders” (amestecuri de cidru cu alte tipuri de bauturi alcoolice), categorii de produse foarte solicitate, dinamice si la moda.

O alta observatie facuta de raportul IWSR se refera la evolutia consumatorilor si la faptul ca reprezentantii generatiei Millenium incep sa ceara produse autentice, branduri de calitate, fiind mai tot timpul in cautarea unor noi etichete, stiluri de vinificare, regiuni etc. Un lucru foarte important pentru aceasta categorie de consumatori este acela ca femeile reprezinta un procent substantial din total segment.

La nivel global, o alta caracteristica a noii generatii de consumatori este constientizarea si promovarea consumului moderat de alcool, majoritatea tinerilor orientandu-se tot mai mult spre bauturi cu un volum scazut de alcool sau calorii. In aceeasi masura, confortul este o alta caracteristica a generatiei Millenium, reprezentantii sai acceptand mult mai usor ambalajele alternative, precum doza de metal, bag in box sau vinul la draft, dar si comertul on-line.

Mai multe detalii despre acest studiu pot fi citite aici:
http://www.theiwsr.com/media.html

FroseDecanter: Frose – noua senzatie a verii 2016

Tot mai multe baruri si restaurante din Marea Britanie si Statele Unite promoveaza in aceasta vara bautura numita “Frose”, un cocktail pe baza de vin, care are in compozitie vin rose, vermut si gheata pisata, anunta publicatia britanica Decanter. Noua bautura, a carei popularitate a crescut datorita promovarii in social media, a fost realizata pentru prima data de Bar Primi din New York, fiind preluata mai apoi de Beaufort House din Londra. “Amestecul de capsune si vermut completeaza gustul vinului rose, pentru a crea un gust dulce, proaspat, de vara. Frose este un cocktail care celebreaza vara!”, a declarat pentru Decanter Jimmy Scott, managerul Beaufort House. In acelasi timp, Elizabeth Gabay MW, expertul pentru regiunea Provence al competitiei Decanter World Wine Awards, a declarat ca o incearca “sentimente amestecate referitoare la Frose”. “Este o bautura care indeamna la distractie si, daca este vazuta ca un cocktail pe baza de vin, ar trebui sa implice si calitate. Cocktailurile pe baza de vin au o lunga si nobila istorie. Daca este considerat ca o noua modalitate de a vinde rose mult si ieftin, atunci imaginea sa nu mai este una premium”, a mai precizat Gabay.

Articolul despre noul cocktail pe baza de vin poate fi citit aici:
http://www.decanter.com/wine-news/frose-latest-wine-trend-325053/#tbCAvmH91I4YDDF7.99

Glasses of sparkling wineThe Drinks Business: Vanzarile de spumante au crescut cu 80% in Marea Britanie

Vanzarile de vinuri spumante in Marea Britanie au inregistrat in ultimii cinci ani o crestere de 80 de procente, in timp ce vanzarile de vin spumant la magnum au crescut cu 140%, scrie publicatia The Drinks Business, citand rapoartele mai multor companii care se ocupa cu studiul pietei vinurilor din Arhipeleag. Conform acestui raport vanzarile de bauturi efervescente au crescut de la 66 de milioane de litri in 2011 la 119,9 milioane de litri anul acesta. Conform companiei Nielsen, unul dintre cei mai important operatori in ceea ce priveste studiile de piata, anul acesta vanzarile de vinuri efervescente imbuteliate la magnum au reprezentat 719.000 de unitati, reprezentand o crestere cu 140%, comparativ cu anul 2014. Dintre acestea, 51.000 au fost sticle magnum si Jeroboam cu vinuri din Champagne. Cresterea apetitului englezilor pentru vinuri spumante a fost influentata si de deschiderea mai multor crame producatoare de vinuri spumante in Anglia.

Conform The Drinks Business, consumul de vinuri spumante in Marea Britanie este de asteptat a creste cu 13% in urmatorii trei ani, comparativ cu vinul linistit, unde se asteapta o crestere de numai 0,6%.

Detalii despre cresterea popularitatii vinurilor spumante in Marea Britanie, aici:
www.thedrinksbusiness.com/2016/08/sparkling-wine-sales-up-80-in-uk

Torres-sparkling-wineDecanter: Torres renunta la denumirea de origine Cava

Compania spaniola Torres a anuntat ca noile sale vinuri spumante nu vor purta pe eticheta distinctia Cava Denominacion de Origen, din dorinta de a se diferentia de celelalte vinuri produse in zona, scrie Decanter.

Conform reprezentantilor companiei, vinurile spumante din recolta 2013 nu vor fi incadrate drept Cava, cu toate ca vinul a fost produs in regiunea Catalunia, prin metoda traditionala. “Vinul a fost produs sub supravegherea si in parametri impusi de Cava DO, insa am decis sa ne separam si sa nu il inregistram drept Cava”, a declarat Miguel Torres editorilor Decanter. Aceasta a mai precizat ca “renuntarea la apelatie ne va permite ca pe viitor sa fim mai flexibili in privinta vinificatiei si nu vom fi ingraditi de limitarile impuse de denumirea de origine”. Colectia premium de vinuri spumante Torres este produsa din struguri proveniti din parcele aflate la o altitudine de 500 de metri, in regiunea Penedes. Cu toate acestea vinul, produs intr-un lot de 36.000 de sticle, nu va fi parte nici din denumirea de origine Penedes.

Detalii, aici:
http://www.decanter.com/wine-news/torres-sparkling-wine-wont-cava-325188/#2jAMiqEBskwE37Sc.99

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Follow atelierul de vinuri on WordPress.com

Video tentatii. Rezisti?

Alege!

Arhiva

atelierul de vinuri

Blog Stats

  • 485.454 hits
%d blogeri au apreciat asta: